​Een goede relatie met je kinderen, gebaseerd op contact, verbinding en plezier, wil iedere ouder. Toch voelen ouders zich soms gefrustreerd en machteloos door het gedrag van hun kinderen. Jonge kinderen willen niet eten of niet naar bed. Of zitten het liefst urenlang te gamen.

Oudere kinderen zijn het hevig oneens met hun ouders over het tijdstip van thuiskomen, wat soms leidt tot heftige woordenwisselingen. Of zijn niet aan te zetten tot het maken van huiswerk.

Het komt veel voor dat ouders een beloning inzetten of dreigen met straf zodat het kind zich ‘gewenst’ gaat gedragen. Tot het niet meer werkt. Andere ouders zijn zo toegeeflijk dat zij op een gegeven moment zelf de verliezer zijn.

 

Zo werkt het

De training ‘effectief communiceren met kinderen’ biedt een andere mogelijkheid in de omgang met je kind. Het resultaat van de training is dat er ruimte is voor jou en voor je kind en dat gezocht wordt naar oplossingen waar alle betrokkenen tevreden mee zijn. Door duidelijker te zeggen wat je denkt en voelt, leert je kind dat ook en ontstaat begrip voor elkaars opvattingen en gevoelens. In de training ligt de nadruk op het aanleren van de volgende vaardigheden:

  • Zo luisteren dat je kind zich begrepen voelt
  • Zo praten dat je kind duidelijkheid krijgt en jou ook begrijpt
  • Zo conflicten oplossen dat niemand verliest
  • Zo afspraken maken dat je kind en jijzelf zich eraan houden.

 

In een groep van maximaal 12 deelnemers behandelen we de Gordon Methode stap voor stap. We besteden aandacht aan de gevoelens en behoeften van zowel ouder als kind. Je haalt het maximale uit de training door actieve deelname en met de bereidheid om te kijken naar je eigen aandeel in de communicatie.

 

Praktisch

Waar:              Amsterdam Noord

Voor wie:      Ouders van kinderen van 2 - 18 jaar.

Frequentie:  8 woensdagavonden van 19.30 - 22.00 uur

Kosten:         € 300,- incl. btw en cursusmateriaal, partners betalen € 265,-.

Wanneer:      2 & 16 februari, 2, 9, 23 & 30 maart, 13 & 20 april 2022. 

Training effectief communiceren met kinderen